Siden Beisland Gjestegård startet opp har vi i mindre målestokk laget spekepølser og spekemat av egne lam. Fenalår og pinnekjøtt ble tidligere tørket i gårdens stabbur fra 1850, men dette var veldig væravhengig om høsten da det til tider kunne bli veldig mildt og fuktig. Nå tar vi produksjonen et skritt videre med eget nytt produksjonskjøkken i gamlelåven hvor vi har eget tørkerom for spekemat slik at vi kan ha full kontroll på tørkeprosessen med riktig temperatur og fuktighet.
Vi starter med fenalår og pinnekjøtt av egene lam og så skal vi videreutvikle oss med spekepølser og andre artige pølsevarianter. Som tidligere kommer vil til å bestrebe oss på å bruke gården og naturens egne ville vekster som smakstilsetting i mye av det vi lager her.
Vi benytter granskudd, løvetann, hylleblomst, geiterams, sisselrot og annet til produksjon av sirup, saft, krydder og syltede produkter som tilbehør. I tillegg til salg av spekemat kan det også bestilles hele eller halve lam oppdelt etter kundens ønske.



